Kladdkaka



Det är inte bara mat som går bra att slänga ner i en matlåda, godsaker går också bra. Och vad är egentligen godare än hemmagjord kladdkaka?


Du behöver:
50 g mörk blockchoklad
3 dl vetemjöl
2 krm salt
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
5 dl strösocker
4 st ägg
225 g smör

Tillagning

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret(175g). Häll smeten i formen. Grädda kakan ca 35 min. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras.

Glasyr (om du vill): Smält chokladen och smöret (50g) på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna.

Varför just kladdkaka är otroligt bra att stoppa ner i en matlåda
Visst har du varit med om de där sega eftermiddagarna som aldrig riktigt vill ta slut, men sockersuget som står dig upp till öronen. Då vore det gott att få någonting sött i dig, eller hur? Och visst är det fasligt långt till affären på andra sidan gatan, och visst är det otroligt kallt ute? Vilken tur att du då har en supergod kladdkakebit i matlådan!? Det enda du behöver göra är att gå ner till lunchrummet, stoppa in matlådan i micron i några sekunder och sedan är du alla dina klass/jobbarkompisars bästis. Det låter väl bra?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0