Laxpaj - funkar finfint till matlådan
Denna maträtt fungerar alldeles utmärkt om man går på GI-diet. Den är lite lyxigare, men vet ni vad? Ingredienser går att byta ut så maträtten passar alla plånböker!
Ingredienser
2.5 dl dinkelmjöl
100 g smör
100 g keso naturell
2 dl matlagningsgrädde
1.5 dl riven ost
finklippt dill
Fyllning
200 g rökt lax
2 st ägg
Tillagning
Pajskal1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i formen. Låt vila ca 1 timme i kylen.
2. Sätt på ugnen på 200 °. Grädda pajdegen i 15 minuter. Låt svalna.
Fyllning:
3. Skär laxen i mindre bitar, hacka dillen fint. Fördela över pajskalet.
4. Blanda samman ägg, grädde och ost. Häll över laxen och grädda i ugnen ca 25 minuter.
6. Frys i portionsbitar.
Servera med grönsallad och cocktailtomater.
Recept: Ewa Kraus
Foto: Katja Kristoferson
Kommentarer
Trackback