Laxpaj - funkar finfint till matlådan


Denna maträtt fungerar alldeles utmärkt om man går på GI-diet. Den är lite lyxigare, men vet ni vad? Ingredienser går att byta ut så maträtten passar alla plånböker!

Ingredienser


2.5 dl dinkelmjöl
100 g smör
100 g keso naturell
2 dl matlagningsgrädde
1.5 dl riven ost
finklippt dill

Fyllning
200 g rökt lax
2 st ägg

Tillagning

Pajskal
1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i formen. Låt vila ca 1 timme i kylen.

2. Sätt på ugnen på 200 °. Grädda pajdegen i 15 minuter. Låt svalna.

Fyllning:
3. Skär laxen i mindre bitar, hacka dillen fint. Fördela över pajskalet.

4. Blanda samman ägg, grädde och ost. Häll över laxen och grädda i ugnen ca 25 minuter.

6. Frys i portionsbitar.

Servera med grönsallad och cocktailtomater.

Recept: Ewa Kraus
Foto: Katja Kristoferson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0